Alle organismen functioneren beter door het voedselbos - Permaculture Innovations

Alle organismen functioneren beter door het voedselbos

Voedselbos stimuleert ecosysteem

Als jij voor de service van onze ecologisch hovenier kiest, weet je zeker dat het naar jouw wensen zal worden ingericht. Er is namelijk niet een manier waarop een voedselbos aangelegd kan worden, want je kan uit een aantal mogelijkheden kiezen. Van een gezinstuin tot aan een tuin voor de commune, wij zorgen dat de tuin een nieuw stukje paradijs op aarde wordt. Ook is onderhoud gemakkelijker, doordat wij gebruiken maken van permacultuur. Na de werkzaamheden van de ecologisch hovenier aan bijvoorbeeld het voedselbos, hoef jij enkel te oogsten en snoeien. Wij streven ernaar een tuin aan te leggen waar het ingrijpen van de mens zo weinig als mogelijk hoeft te gebeuren. De natuur is er niet voor niks om zijn werk te doen, wij mensen plukken er enkel de vruchten van.

 

 

Verschillende soorten voedselbos

Zoals net al kort werd genoemd is er niet een voedselbos die wij niet kunnen aanleggen. Jouw wensen staan voorop en vanuit daar kijken wij of het te realiseren valt. Op de website zijn een aantal foto’s te vinden van mensen die ons in vertrouwen hebben genomen. En daar zijn wij natuurlijk erg dankbaar voor. Elke nieuwe ecologische tuin is een goede stap in de richting van een duurzame en betere toekomst. Wellicht zat jij te denken aan een tuin met educatieve doeleinden. Juist dan is het aanleggen van een voedselbos verstandig. Aangezien een bedrijf al genoeg tijd en energie kan kosten, wil het onderhoud van de tuin er nog weleens bij inschieten. Wij leggen dan uit dat het aanleggen of vernieuwen van de tuin op ecologische basis, juist minder tijd gaat kosten in de toekomst. Omdat het ecosysteem zijn werk doet, zullen er hooguit wat lichte werkzaamheden plaatsvinden. Daarom is het ideaal voor zowel een eigen als bedrijfsmatige tuin.

 

Permacultuur

 

Breng natuur terug op aarde door een voedselbos

Door de jaren heen is er te veel natuur verloren gegaan. Wij zien dat er bijvoorbeeld meer gebouwd wordt. Een veel voorkomende slogan als ‘safe the bees, plant more trees’, is er niet voor niks. Het is de harde waarheid. Wij als ecologisch hoveniers willen voorkomen dat het natuurlijke proces wordt verstoord. Met het aanleggen van een voedselbos, maak je alle organismen letterlijk wakker. Bacteriën en schimmels maken de grond vruchtbaar, waardoor de planten kunnen reageren en er vele insecten in kunnen leven, dieren leven weer van die insecten en wij leven van de oogst die wordt gezaaid. Alles houdt elkaar in stand, maar dat kan alleen als wij de natuur ongestoord zijn werk laten doen. Met behulp van permacultuur wordt dit werkelijkheid en krijg jij de groene droomtuin met alles erop en eraan.

 

Neem contact op

No comments.