Permacultuur verandert de kijk op het leven - Permaculture Innovations

Permacultuur verandert de kijk op het leven

Permacultuur nu meer nodig dan ooit

Wij als ecologisch hoveniers zien dat het principe permacultuur nu belangrijker is dan ooit. Het ecologische systeem gaat door de opwarming van de aarde steeds meer achteruit. Dit is grotendeels onder invloed van de mens ontstaan. Wij van Permaculture Innovations willen door het gebruik van deze methode voorkomen dat de natuur hier nog meer onder leidt. Een voedselbos zorgt dat alle insecten, bacteriën, schimmels, planten en dieren weer een gezonde en permante verblijfplaats hebben. Zo dat jij kan blijven genieten van de oogst voor een gezonde maaltijd of de schoonheid van vers geplukte bloemen. Daarnaast kan permacultuur ook worden geïntegreerd door het aanleggen van nieuwe objecten. Zo hebben wij onder andere ervaring met de aanleg van ecologische vijvers en groene daken.    

 

Voedselbos Brabant

 

Breng biodiversiteit terug

Alles is tegenwoordig makkelijker te verkrijgen. Sommige mensen weten niet eens meer waar alle producten vandaan komen. Wij streven ernaar dit juist weer bekender te maken onder de mensen. Goede biodiversiteit is bijvoorbeeld een belangrijke speel in het creëren van een gezonde ecologische tuin. Door het principe permacultuur en een methode als het voedselbos komt de biodiversiteit meer tot leven. Met de jaren wordt er een betere bodemstructuur gecreëerd en meer plaats gemaakt voor sporenelementen, vitaminen en mineralen. Er ontstaat een natuurlijke samenwerking tussen het bodemleven en de planten, want zij nemen alle voedingsstoffen beter in zich op. Waardoor jij oogst krijgt die vele malen voedzamer is en soms zelfs als medicijn kan fungeren.

 

Disbalans brengt balans

Ons ecologisch hoveniersbedrijf Permaculture Innovations streeft ernaar uw tuin in balans te brengen. Wij nemen de natuur als ons grote en belangrijk voorbeeld en hier staat een rijk maar uitgebalanceerd systeem centraal. Die uiteindelijk zal zorgen voor een gebalanceerd systeem, omdat het zichzelf op een natuurlijke wijze in stand houdt. Door mulch (grof plantaardig materiaal), bodemleven en veel beplanting aan te brengen is er vaak niet zoiets als onkruidbestrijding nodig. Met als resultaat dat jij minder onderhoud hoeft te plegen aan jouw tuin. Ook onderscheiden wij ons doordat wij veel gebruik maken van verschillende inheemse planten. Deze planten hebben weer een grote aantrekkingskracht bij inheemse dieren en insecten. Wie weet zie jij na de aanleg van jouw nieuwe tuin wel prachtige wilde vogels, bijen en vlinders voorbijkomen. Dat is niet alleen een cadeau voor jou maar ook voor hen. Kijk voor meer informatie op onze website of neem telefonisch contact met ons op. Wij staan altijd garant voor elke klant!

  

Neem contact op

No comments.